2010. május 31., hétfő

RIFresssh

A 2010. május 28-30. között Torockón szervezett Fiatal Közgazdász Műhelytábor során újraalakult a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója (RIF). A rendezvényen 30-35 közgazdász és végzős hallgató, valamint érdeklődő vett részt, akik úgy érezték részt szeretnének venni a RIF életében.
A szombat délelőtti szakmai program során Ciotlaus Pál, az RMKT alelnöke, az OST (Open Space Technology) módszerével levezette azt a beszélgetést, mely során körvonalazódtak azok az ötletek és tervek, melyek tartalmassá teszik a RIF-et, mint szervezetet. A szakmai program folytatásaként dr. Bessenyei István, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának docense tartott előadást „A pénzügyi válság és puha költségvetési korlát” címmel, majd ezt követően Szécsi Kálmán, az RMKT elnöke, a Raiffeisen Bank regionális igazgatója beszélt – többek között – Charles Handy „Az elefánt és a bolha” c. könyv érdekességeiről.
Az előadások után sor került a RIF újraalakuló Közgyűlésére. A Közgyűlés bizalmat adott azoknak a személyeknek, akik magukénak érzik a RIF-et, törekednek a szervezet fellendítésére és ugyanakkor felelősséget vállalnak annak érdekében, hogy a jelenlegi lendület, a későbbiekben ne hagyjon alá. Ennek megfelelően a Közgyűlés egy elnököt, valamint négy alelnököt választott meg:
  • Elnök: Szakács Szilárd
  • Ügyvezető alelnök: Szőcs Endre
  • Területi alelnök: Vincze Tamás, Kolozsvár
  • Területi alelnök: Szabó Sándor, Marosvásárhely
  • Területi alelnök: Karácsony Zsolt, Sepsiszentgyörgy
A megválasztott területi alelnökök egyben a megalakuló helyi szervezetek elnökei. Az ők feladatuk egy olyan mag kialakítása, mely fellendítheti a RIF helyi szervezeteit (kezdetben Kolozsvár, Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy).
A Fiatal Közgazdász Műhelytábor csak az első lépés volt a RIF fellendítésében. Hamarosan további rendezvények következnek, melyre szeretettel várunk minden olyan érdeklődőt, aki úgy érzi, hogy helye van e szervezetbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése